sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Pikkujuttuja.

Säät viilenevät, ja pienoismallikin tarvitsee lämmikettä.

Viileisiin päiviin sopiva herneenpalkopipo:Lanka on lahjaksi saatua Novita Luxus Cloudia (josta alunperin piti tulla pojalle villatakki, mutta se ajatus sai jäädä kun kuulin että lanka nyppyyntyy keskivertoa ärhäkämmin), vajaa kerällinen. Alkuun perusjoustinta, sitten pari lyhennettyä kerrosta muotoa antamaan, kavennukset lonkalta. Pysyy hyvin päässä ja on mun mielestä aika söpö.

Vähän kylmempiä päiviä varten paksumpi, korvaläpällinen myssy:Lankana Zitronin Nimbus-luomumerino, jota kului melko tarkkaan kerällinen. Ihana, pehmeä lanka, kauniit sävyt. Kudottu ylhäältä alas niin kauan, että lanka loppui.

Lisäksi Ilun sukkalangan lopuista kaksi valaskalaa:No ei vaiskaan, ne on ihan vaan lapaset:)

3 kommenttia:

  1. Tosi on, samoista väreistä tykkään.

    VastaaPoista
  2. Heippa. pipo oli tosi kiva, tuo läpällinen. Olen tekemässä pojalleni Axilille kaltaista, mutta mietin, miten sompailen nuo läpät. oliko sulla joku ohje tuohon?

    VastaaPoista
  3. Kiitos:) Tuon pipon tein ylhäältä alas, joten sovittelin, ja sopivassa kohdassa erottelin läpät ja kaventelin pois. Mun menetelmät on tämmöisiä kotikutoisia:) Mutta valmiita ohjeita löytyy varmasti, esimerkiksi Ravelryssä "baby hat ear flap"-haku tuotti kaksi sivua ohjeita. Toivottavasti sopiva ohje löytyy!

    VastaaPoista