keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Neljä

Festivities

Eilen meillä ei juhlittu ystävänpäivää, vaan Pienoismallin nelivuotissynttäreitä. Päivänsankari on edelleen hurjan kiinnostunut dinosauruksista, joten ompelin pojalle lahjaksi pteranodonin.

Pteranodon

Pteranodon

Materiaalina jälleen kerran miehen vanhat sammarit ja muuttama tilkku vanhoista pellavahousuista. Siipien sisällä on kankaaseen käärittyä rautalankaa, pysyvät noin vähän paremmin asennossa.

Fleamarket find

Ohje on peräisin tästä mainiosta kirjasta, jonka löysin Hollannista kirpputorilta viime syksynä. Aivan loistava opus! Ei mitään perinteisiä nalleja ja pupuja, vaan dinosauruksia, liskoja ja lohikäärmeitä, nostalgiseen 1970-luvun tyyliin riemunkirjavista kankaista ommeltuina. Kaavat ja ohjeet ovat varsin vapaamuotoisia, mutta pienellä pähkäilyllä niistä selviää. Tässä vielä kuva kirjan pteronodonista, tuossa etualalla lentelee rhamphorhyncus.

Fleamarket find

Lahja oli mieluinen, ja dinosaurusleluja tilattiin heti lisää – mieluiten "kaikki dinosaurukset ja meren eläimet", mutta siihen eivät taida aika, housunlahjevarasto saati taidot riittää. Mutta melkoisella varmuudella voin luvata, että housunlahkeista ommeltuja dinoleluja nähdään tässä blogissa vielä monen monta kertaa.

Pteranodon

Kakkua leivottiin tietysi myös – ohjeen nappasin Kauhaa ja rakkautta -blogista. Lisäsin täytteeksi banaania ja kermavaahtoa, koska päivänsankarin toiveena oli suklaatäytekakku. Kakku oli tuhtia mutta oikein hyvää. Nelivuotiskakkuun sopii legoukko koristeeksi enemmän kuin hyvin.

Four!

Helmikuu on mielestäni aina ollut vähän tylsä välikuukausi talven ja kevään välillä, mutta nykyään se sujuu paljon mukavammin kaksien synttärien voimin!

8 kommenttia:

 1. wau, täällä on kaksi kateellista kun ei meillä oo noin hienoa dinoa!

  VastaaPoista
 2. Oi, valtakunta tuosta kirjasta! Meidän juniorit menisivät sekaisin pehmodinoista, joten parempi olla näyttämättä kuvia heille... Todella hieno!

  VastaaPoista
 3. Upea dino! Kaikkea sitä voikin saada aikaan vanhoista sammareista, kun löytyy taitoa.

  VastaaPoista
 4. Aivan mieletön dino, oot kyllä taitava ompelija. Onnittelut neljä ja yksi vuotiaille!

  VastaaPoista
 5. Mahottoman upea pehmo;) aivan vallattoman hieno!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kaikille! Dinoja luvassa lisää, muodossa tai toisessa:)

  VastaaPoista
 7. Mutkan kautta löysin blogiisi. Ihana onnenkantamoinen, tulen varmasti toistekin.

  Olet todella taitava ompelija, samoin piirroksesi ovat upeita. Kahden pojan (joista toinen dinofani) äitinä olen kateellinen noin hienosta kirjasta, housunlahkeita kun löytyy kaapista enemmänkin odottamassa uutta elämää... Kertoisitko kirjan tekijän, se helpottaisi kirjan etsimistä vaikka netin kautta. Kirjan nimestä sain selvää mutta tekijän nimi oli liian pienellä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Kirjan on kirjoittanut Pamela Peake, alkuperäisteoksen nimi on How to make dinosaurs and dragons. Tiedä vaikka jostain vielä löytyisi!

   Poista