maanantai 5. elokuuta 2013

Driftwood

Rannalla

Matkaneuleeni, Driftwood, valmistui sopivasti lomareissun viimeisenä päivänä. Tästä projektista ei ole kuin hyvää sanottavaa! Kokeilin ensimmäistä kertaa contiguous-rakennetta (mikähän tuo mahtaa olla suomeksi?), ja ohjetta sokeasti seuraamalla se onnistui ensi yrittämällä. Aika jännä tapa tehdä saumatonta, käytän sitä varmasti toistekin. Käyttämäni lanka (ihanaa Geilsk Tweediä Villavyyhdistä) oli aika tavalla ohjeen lankaa ohuempaa, joten otin silmukkamäärät suurimmasta koosta, ja toivoin päätyväni jonnekin M-koon tietämille - ja kerrankin uhkapeli onnistui! Tykkäsin langasta kovasti, mitä nyt tummemman sinisestä jouduin nyppimään pois punaiset tweed-knöölit, koska ne nyt vain olivat kertakaikkisen väärin (kylläkyllä, minulla on Mielipiteitä väreistä).

Rannalla

Pikkuinen moka sattui alkumetreillä - reissuun lähtiessäni unohdin pakata ohjeen mukaan, joten kainaloista eteenpäin paita on kudottu muistikuvien perusteella. Nappilista näyttää olevan lyhyempi kuin alkuperäisessä mallissa, mutta eipä tuo haittaa. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen, tätä paitaa tulee varmasti käytettyä paljon, kunhan säät syksyn tullen viilenevät.

Rannalla

Nyt on kesken enää viisi villapaitaa. Kohta voisi taas aloittaa jonkun uuden!

Rannalla


Finished my holiday travel knitting, Driftwood. Everything kind of fell into place with this project: it was the first time I used the contiguous method, and by following the pattern it worked out fine on the first try. The yarn I used was a lot thinner than the one pattern calls for, so I took the stitch count from the largest size, hoping to get a medium - and it worked! The yarn, Geilsk Tweed from my LYS, was lovely, even though I had to pick out the red tweedy bits from the darker blue yarn (why yes, I do have Issues with colour). I'm really happy with the finished sweater, I'll probably wear it all the time when autumn comes.

14 kommenttia:

 1. Niin nätti, samanaikaisesti kesäinen ja talvinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän tuo on liian lämmin kesäpaidaksi, mutta eikös syksy ole jo nurkan takana?

   Poista
 2. Kaunis paita! Tuo menetelmä on minunkin mielestäni oikein kiva, sille pitäisi vaan keksiä tosiaankin suomenkielinen nimi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanakirjan mukaan contiguous on viereinen, mutta ei sekään oikein fiksulta kuulosta.

   Poista
 3. Hihii, enää viis!

  Hieno neule, ja mulla on rav.suosikeissa jo aika monta contiguous-neuletta. En ikinä ole ihan tyytyväinen raglaneihin, joten tarttis varmaan kokeilla tuota.

  solveig

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sain jo yhden toisenkin valmiiksi, mutta aloitin samantien yhden uuden. Viidellä mennään:)

   Tykkäsin tuosta menetelmästä, mutta ei minulla raglaniakaan vastaan mitään ole - ja TTS on tietysti ykkössuosikki. Pääasia, ettei tarvitse ommella saumoja!

   Poista
 4. Kraemerilla on vallan ihania neuleita, ja hienosta mallista tuo on kyllä ihan nappiin mennyt toteutus. :)

  Kiva kuulla kommentteja contiguous-tekniikasta (jatkumo...? ;)); onkin tuolla muutama lankakerä odottamassa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aluksi en oikein hahmottanut miten kaikkien silmukkamerkkien keskeltä rakentuu paita, mutta niin se vain sujui kun uskoi ohjetta:)

   Poista
 5. Onpa hyvännäköinen neule, tuollaista olisi mielenkiintoista kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä vain rohkeasti kokeilemaan!

   Poista
 6. Contiguous-tekniikasta en oo koskaan kuullutkaan! Toisaalta en oikein neulo villapaitoja. Mutta paita on aivan ihana. Ja hauskasti samannäköinen kuin valaalla bannerissa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Oletkin ensimmäinen, joka on huomannut paidan esikuvan tuossa bannerissa:)

  VastaaPoista