keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Jämälankamyssyt

Kaivelin lankavarastoni jämälankapussista toisiinsa sointuvia, suunnilleen samaa paksuutta olevia lankoja...

Jämiä

...ja kudoin niistä pipon. Mies on mallina, mutta myssy on syntymäpäivälahja miehen enolle. Edellinen hänelle kutomani, paljon pidetty pipo oli joutunut syksyllä vahingossa pyykkiin ja kutistunut, joten tämä pääsee varmasti käyttöön.

Myssy

Miehen mielestä lahjapipo oli oikein kiva, joten luonnollisesti kudoin pipon hänellekin. Aika kiva tuli tästäkin! Iltaa kohden sinertyvä iltapäivä ei ehkä ollut paras mahdollinen hetki kuvata sinistä pipoa, mutta olkoon.

Pipo

Jostain syystä jämälangat inspiroivat nyt kovasti, taisi jäädä into päälle joulukalenterisukista. On kivaa ja välillä vähän haasteellistakin suunnitella kuvioita ja raitoja rajoitetulla väripaletilla (sitä käytetään, mitä löytyy), ja oi että on mukavaa käyttää joku lanka viimeistä metriä myöten loppuun. Raidoista voi vielä muistella mistä isommasta työstä lanka on jäänyt yli - näissä pipoissa on langanloppuja useammastakin huivista, muutamasta piposta ja parista villatakista, taitaa siellä olla pari raitaa Pienoismallin villahaalarilangoistakin. Minkäköhän jämälankaneuleen sitä seuraavaksi tekisi? Sukkia vai lapasia, kirjoneuletta vai raitoja?

6 kommenttia: