maanantai 15. marraskuuta 2010

Kuusi metriä raitoja!

New scarves!

Olen tänä syksynä osallistunut kansanopiston koneneulontakurssille, ja ensimmäisenä harjoitustyönä neuloin* huivin. Mies oli jo pidemmän aikaa toivonut itselleen pitkää, lämmintä raitahuivia, joten päätin viimein toteuttaa toiveen. Lanka on Dropsin Alpacaa miehen valitsemissa sävyissä. Tein neuloessani varmaan kaikki mahdolliset virheet, mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin kiva. Ja iso. Ja lämmin. Jossain sääennustuksessa tulevasta talvesta uumoiltiin vuosisadan kylmintä, joten eiköhän huivi tule käyttöön.

New scarves!

Koska miehen raitahuivi oli mielestäni kovin onnistunut, neuloin sellaisen itsellenkin, tosin hieman kapeampana, hieman lyhyempänä, hieman eri värisenä.

New scarves!

Huiveissa on useita herkullisia värihdistelmiä, ja muutama jäi kaihertamaan mieltä. Pitäisiköhän yrittää tehdä villatakki samoilla sävyillä?

New scarves!

Tämä lienee meidän versiomme pariskuntien yhteensopivista tuulipuvuista. Kummankin huivin reunat on huoliteltu ompelukoneella rullautumisen estämiseksi.

New scarves!

Huivi soveltuu myös leikkeihin, tässä tapauksessa lentokoneeksi.

New scarves!

*Neulekoneella sujuvasti neulon, siinä koneessa kun on neuloja. Käsin, puikoilla, ehdottomasti kudon.

6 kommenttia:

 1. Ihania raitoja! Huiveissa pääsee todella oikeuksiinsa Dropsin Alpacan hienot värit!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Minä olen käynyt yhden koneneulonnan kurssin. Tein pakollisten tilkkujen jälkeen tuommosta sileää levyä, josta leikkasin ja ompelin pehmoleluja. Kokeilin siinä yhdistää kahta ohutta lankaa yksi pohjana, toinen lanka vaihtelevia langanjämiä- tuli kivaa pintaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat huivit! <3 ..Hei, miten huolittelit reunat ompelukoneella? Eilen koneneuloin tuubinhuivin, mutta reunathan siinä rullaa ja kehtuuttaisi virkata. T. Oikotietä onneen etsivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ihan vaan käänsin reunan ja surruuttelin suoran sauman. Upposi hyvin neulepintaan, ei sitä erottanut oikeastaan ollenkaan.

   Poista