keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Still light

Still light

Still light valmistui jokunen aika sitten, ja siitä tuli juuri niin kiva kuin toivoinkin!

Still light

Lanka on merino-jakki-mohair-silkkisekoitetta ColourMartilta, kudottu 2,75 mm puikoilla pitkään ja hartaasti. ColourMartin langoille tyypilliseen tapaan lanka tuntui kutoessa paperinarulta, mutta ronskin pesun jälkeen se pehmeni ja pörhistyi huomattavasti. Pitkään pohdin, että tohdinko tätä mallia itselleni kutoa – ajattelin että sen sopivan vain hentoisille pajunvitsoille. Onneksi satuin näkemään kauniita versioita muutaman tavallisen kokoisen ihmisen yllä, joten rohkaistuin aloittamaan omani.

Still light

Järkyttävän tylsä kudottavahan tämä oli, loputonta sileää pienillä puikoilla – mutta ihan täydellinen matkaneule, etenkin autoon (loputtoman sileän kutominen ympäriympäriympäri on toisaalta kyllä rentouttavaa). Noudattelin ohjetta melko tarkkaan, mitä nyt hihoja kaventelin vähän enemmän ja sivuilla levensin vähemmän, ja taskut aloitin neuvottua myöhemmin. Muutaman lyhennetyn kerroksenkin tein. Pääntietä olisi pitänyt muokata syvemmäksi, mutta siinä uuden neuleen alkuhuumassa unohtui mokoma pikkuseikka. Huomasin virheeni vasta kuherruskuukauden loputtua, ja siinä vaiheessa en todellakaan edes harkinnut purkamista. Taskujen rakenne on mainio, sitä voisin käyttää toisenkin kerran. Niskan nappi on myös hieno pieni yksityiskohta.

Still light

Äitienpäivälahjakoru sopii tähän neuleeseen just eikä melkein.

Still light

Ilmassa on jo lupaus syksystä, mutta vähän viileämpää saisi olla – tämä Still light on nimittäin todella lämmin. Kuvista kiitos lähilankakaupan Rouva Kauppiaalle:)

10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kiva neule! Sun värimakuun voi aina luottaa :) Ja lohdullista myös nähdä tämä tosiaan taviskokoisen ihmisen päällä, uskaltautunen siis itsekin joskus aloittamaan tuon urakan.

  VastaaPoista
 2. ompa kyllä kaunis. ja niskan yksityiskohta on ihana :)

  VastaaPoista
 3. Upea tunika! Ja sopii teikäläiselle vallan kauniisti. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan mallinen neule ja hienoa jälkeä. Onko tuo mainitsemasi ohje jossain saatavilla? T. Eräs toinen normaalikokoinen :)

  P.S. Tykkään blogistasi kovasti, onnistuin sinun innoittamanasi etsimään ja ostamaan tuon dinosaurus-/lohikäärmeohjekirjan englanninkielisenä Amazonilta.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kaikille kauniista kommenteista! Ihan tässä punastuu:)

  Nossu, olin unohtanut linkittää ohjeen, sen voi ostaa täältä: http://www.rainknitwear.com/index.php/patterns/tunics-dresses/still-light

  Kiva että löysit kirjan, se on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 6. On se vaan kauniin pehmeä neule! Lämmittää mukavasti viilevässä syksyssä.

  VastaaPoista