tiistai 9. lokakuuta 2012

Lankaa ja kakkua!

Kurpitsakakkua

Onni potkaisi tänä aamuna, voitin mainion Eilen tein -blogin arvonnassa lahjakortin Titityyn verkkokauppaan. Kiitos Hanne! Mukavaa aloittaa aamu pohtimalla, mitä kivaa lankaa ostoskoriin klikkaisi:)
Arvonnassa kyseltiin, mitä eilen tein, ja kerroin tehneeni lapsen pöllölapaset ja kurpitsakakkua. Pöllölapaset olen jo esitellyt, joten tarjoan voiton kunniaksi herkullisen kurpitsakakkureseptini:

Laita uuni lämpiämään 175°.

Sekoita kulhossa
• 3 munaa
• 2,5 dl kasviöljyä (auringonkukkaa tai rypsiä)
• 4,5 dl kurpitsasosetta*
• 1 tl vaniljaa

Sekoita kuivat aineet:
• 4,5 dl sokeria
• 6,5 dl jauhoja
• 1/2 tl kanelia
• 1/4 tl suolaa
• 1 tl ruokasoodaa

Lisää kuivat aineet taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, paista n. tunti, tai kunnes kakku on kypsää (riippuu kakkuvuoan koosta). Jos taikinaa jää yli, sen voi paistaa muffinsseiksi.

*Kuori ja paloittele esim. yksi myskikurpitsa, tai pala isosta talvikurpitsasta. Leikkaa pieniksi kuutioiksi, keitä kypsiksi miedolla lämmöllä ja soseuta.

6 kommenttia:

  1. Onnittelut! Herkullisen näköistä kakkua ja tuo muki, aivan ihana. Kenen valmistama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muki on hollantilaisen Albert Heijn -markettiketjun hyllystä.

      Poista
  2. Onnea voittajalle! Joko päätit mitä tilaat? Titityyn valikoima on mahtava...

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista