lauantai 30. maaliskuuta 2013

Maailman rumin lanka

Ravelryssä suomalaisten kehrääjien ryhmässä tämän kevään kehruuhaasteena on kehrätä jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Jollekin haaste voi olla uuden kuidun tai tekniikan kokeileminen, tai vaikka tavallista ohuemman tai paksumman langan kehrääminen. Itselläni on tapana kehruu- ja neuleasioissa mennä väri edellä, joten päätin kehrätä jotain itselleni vieraan väristä villaa (avainsanoina pellenoksennus ja sateenkaari). Ehdinkin jo tilaamaan Etsystä monivärisen shettisletin, jota en muutoin kuuna päivänä olisi klikannut ostoskoriin. Aikamoinen värikimara, katsokaa vaikka:

Nynny-sateenkaari

Ritvis oli kuitenkin sitä mieltä, että sateenkaareni on ihan nynny, ja lykkäsi käteeni kaksi lettiä silkkivillaa kehrättäväksi. Nämä vetivät kyllä aika hiljaiseksi:

Salaliitto

Kirkkaat, pimeässä hohtavat värit eivät ole minun juttuni sitten yhtään. Suhtaudun yleensäkin väreihin tunteellisesti ja kiihkeästi, joten tämän kuidun kehrääminen oli kovin, kovin hankalaa. Vaikka villa oli hyvälaatuista ja sinällään mukavaa kehrättävää, epämieluisat värit häiritsivät niin, että säikeestä tuli epätasaista ja möykkyistä. Yhtenä iltana jopa sammutin valot ja kehräsin television sinisessä loisteessa, jotta en näkisi mielestäni erityisen vastenmielistä punaviolettia. Tämmöistä lankaa sain aikaiseksi:

Maailman rumin lanka

Maailman rumin lanka

Voi yök. Kiitos ja anteeksi, Ritvis!

Ymmärrän toki, että jonkun mielestä nuo värit ovat kauniita ja mieluisia, ja mikäs siinä, makuja on monia. Minulle taas nämä värit olivat valtava loikka kauas omalta mukavuusalueeltani. Rakastan värejä, ja tiedän että nillitykseni kuulostaa lapselliselta, mutta... tiedättekös, en mahda sille mitään. Olen värinatsi, enkä muuta voi. Huomaan, että väreistä olisi enemmänkin sanottavaa, mutta se taitaa olla uuden postauksen paikka.

11 kommenttia:

 1. Kyllä tuo aikamoista väritulitusta on, tuo eka letti sen sijaan näyttää kauniilta vaikka onkin monivärinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että nynnysateenkaaresta tulee ihan nätti lanka, mutta sen värit ovatkin nätisti murrettuja:)

   Poista
 2. Toki maut värienkin suhteen on kaikilla erilaisia, mutta mä olen ainakin täysin rakastunut :)

  -Veera-

  VastaaPoista
 3. Oikein pääsiäiseen sopivat värit ;). Lanka näyttää kuitenkin ihanalta!

  VastaaPoista
 4. Omassa värikimaratopsissa on 60% turkoosinpetroolia, ja aika nätit sävyt. Olisit päässyt liian helpolla. ;o)
  Laita myyntiin, tai ehkä Ritvis neuloisi sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siinä on monta väriä! Ja muutakin kuin sinistä;)

   Langat ovat palanneet Ritvikselle, saa nähdä miten jatkojalostuvat.

   Poista
 5. Urhea teko tuo kehräys. Itse kehräsin ystävälleni fuksian väristä lankaa ja se kesti kaaaaaauuuuuaaan ;D

  VastaaPoista
 6. Enkö ollutkin reipas yllytyshullu?:)

  VastaaPoista
 7. Mie aina sanon että minun lempiväri on sateenkaari, mutta värit siinä muuttuu ajan myötä, jopa yllättävästikin. On hassua huomata, että värit jotka pari vuotta sitten tuntui ällöiltä alkavatkin yhtäkkiä miellyttämään. Jännittävästi se menee koko ajan näin päin, että alan tykätä väreistä joita en ole aikaisemmin oikein sietänyt, mutta ikinä en ala inhota mitään väriä, mistä pidän. ilmeisesti sateenkaari laajenee loputtomasti.

  VastaaPoista