torstai 21. maaliskuuta 2013

Sukkamopo

Käsinkehrätyistä

Sukkamojo iski ihan yllättäen muutama viikko sitten, ja mopo karkasi komeasti. Ensin kudoin unisukat itse kehräämästäni merino-nylonista, näistä tuli mukavan pehmeät ja lämpimät. Malli on oma perusreseptini, varpaista varteen Judy's magic cast onilla ja kiilakantapäällä.

Kalajoki-sukat

Seuraavaksi kudoin pitkään jonossa olleet Kalajoki-sukat hyvin marinoituneesta Ranco solidista. Kiva malli, kivat sukat, kiva väri. Alun kierretyin silmukoin kudottu resori töröttää rumasti, mutta onneksi se ei lahkeen alta yleensä näy. Voisin kutoa toisenkin parin, polvisukkapituisina.

Raitasukat!

Kolmanteen pariin käytin Kalajoki-sukista ylijääneet Rancon jämät sekä Markkalankaa varastoistani, mallina Love socks. Tykkään kovasti tuosta keväisestä väriyhdistelmästä. Valitettavasti mallin kantapää ei istu omaan jalkaani, ja sydän jää osin kantapään alle, mutta idea on kiva. Täytyy varmaan kutoa uudet sydänsukat paremmin istuvalla kantapäällä. Täydelliset sukat puukenkiin!

Tossut

Neljänneksi kudoin paksut kotitossut Louhittaren luolan Samposta, mallina raskaalla kädellä muokattu Nola's slippers. Ohjeen mukaan tossut pitäisi kutoa tasona, mutta koska saumojen ompelu on kryptoniittia, kudoin omani pyörönä. Kantasauman kohdalla tein k&k:n (kiersin ja käänsin) ja vaihdoin suuntaa, niin ei tarvinnut kutoa nurjia kierroksia. Pohjan silmukoin kiinni kutomalla. Tykkään näistäkin tosi paljon, ja mies vihjasi että hänellekin saisi kutoa samanlaiset.

Sukkia on siis tulossa vielä lisääkin. Merkillistä, pitää varmaan kutoa välissä yksi sininen pipo etteivät mene maailmankirjat ihan sekaisin.
1 kommentti:

  1. Mahtava sukkasato! :D Neuloessa tulee kyllä usein mieleen, että mitä seuraavan sukkaparin kohdalla voisi kokeilla...

    VastaaPoista