sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kovan onnen teelehtiä

Handspun cardigan

Tammikuun ensimmäisinä päivinä päättelin silmukat villatakista, jonka valmistuminen on ollut pitkä ja kivikkoinen tie. Takki on ensimmäinen itse kehräämästäni langasta kudottu. Villa (BFL-silkki) oli hiukan huopunutta, ja vaikka pyöritin sen karstamyllyn läpi (kahdesti!), ei sen kehrääminen ollut mukavaa. Silkin kiilto ja pehmeyskin oli hävinnyt huopumisen myötä. Olin villan hankkiessani ihan vihreä kehrääjänä, enkä yksinkertaisesti tajunnut, että villa oli huopunutta - tänä päivänä olisin tyynesti jättänyt kehräämättä mokoman tahman. Sinnillä kehräsin kuitenkin puolisen kiloa langaksi. Lanka odotti vuoroaan varastossa pitkään, koska en erityisemmin pitänyt siitä (koska sen kehrääminen oli niin tyhmää, arvasitte varmaan). Viime syksynä, etsiessäni jotain muuta lankavarastostani, törmäsin näihin kovan onnen lankoihin, ja päätin antaa niille mahdollisuuden. Malliksi valikoitui Tea leaves cardigan.

Handspun cardigan

No, ei mennyt ihan putkeen vieläkään. Takista oli tulossa ensin aivan liian iso, sitten liian iso ja vasta kolmannella yrittämällä jokseenkin sopivan kokoinen. Malli on ihan kiva, mutta en ottanut huomioon, että pääntie on aika avara ja tuppaa valumaan olkapäiltä. Tämän pikku seikan huomasin tietenkin vasta takin valmistuttua, ja taas joutui takkiparka muutamaksi viikoksi jäähylle. Yhtenä iltana sitten poimin silmukat kauluksen reunasta, ja kudoin pääntien entistä pienemmäksi. Vähän hassultahan tuo kaulus näyttää, mutta tuskinpa siihen kukaan kiinnittää erityistä huomiota, jos en itse sitä erikseen sormella osoita.

Handspun cardigan

Olin jo sitä mieltä, että takki on aivan epäonnistunut ja joutaa kissalle patjaksi, mutta kummallista kyllä, nyt kun olen sitä muutaman päivän käyttänyt, niin on se kyllä oikeastaan aika kiva. Joten ihan hiljaa hihkun: Katsokaa, uusi villatakki! Itse kehräsin langatkin!

14 kommenttia:

 1. Olipas mutkikas tie kuljettavana. Onneksi lopputulos on hieno!

  VastaaPoista
 2. Toi on vähän sellainen Per aspera ad astra -villatakki. Tosi nätti ja sopii sulle.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis neuletakki. Ihanan pirteän värinen. :)

  VastaaPoista
 4. Kovanonnen villatakki, mutta kovin on kaunis! Kaiken tuon vaivan ja tuskastelun jälkeen se kyllä vaatiikin päästä käyttöön.

  VastaaPoista
 5. Lopussa kiitos seisoo, niinhän ne viisaammat sanovat! Minusta villatakki on kaunis.

  Blogissani on sinulle tunnustus, jos haluat ottaa sen vastaan.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis villatakki ja aivan ihanan värinen. Noin kivan lopputuloksen eteen kannatti varmasti puurtaa.

  Jotku projektit menee taisteluksi ja sitte se lopputulos tahtoo vain ärsyttää, vaikka loppujen lopuksi oiski vallan mainio. Ainaki itelläni tahtoo ottaa aikansa ennen ku siitä ärsytyksestä pääsee eteenpäin.

  VastaaPoista
 7. Jos et ois prosessista mitään sanonu, niin kukaan ei ois voinu ees arvata, niin hyvältä se näyttää. Joten "Ole ylpeä!" ja ite kehräsitkin, joten kyllä kelpaa, HIANO SE O!

  VastaaPoista
 8. Onneksi näit vaivan, sillä takki on kaunis!

  VastaaPoista
 9. Kannatti taistella valmiiksi, ihan mahtava takki :)

  VastaaPoista
 10. Vau! Nostan hattua, itsekehrätystä langasta. <3 Ja noin kaunis takki!

  VastaaPoista