tiistai 26. helmikuuta 2013

Raidallinen poni

Handspun cardigan

Jo toinen villatakki tälle vuodelle, ja käsinkehrätyistä langoista sekin. Villa on World of woolista tilattua shettistä (joka vanhalle hevostytölle tarkoittaa aina ja ikuisesti ponia, siitä takin nimi), jota kehräsin 700 gr. Sulaa hulluutta ja tappavan tylsäähän tuon villamäärän kehrääminen oli, mutta taidot siinä kyllä karttuivat. Kyllästyin tietysti lankoihin kehrätessäni niin, että ne saivat rauhassa marinoitua lankalaatikossa parisen vuotta (kuulostaa jotenkin tutulta, eikö?).

Handspun cardigan

Mikä sitten innoitti aloittamaan villatakin näistä tylsistä langoista? No, Tainan hieno villapaita, kiitokset vain inspiraatiosta! Malli on hyväksi havaittu TTS - tämä onkin itse asiassa jo kymmenes TTS-neuleeni, hyvinkin papukaijamerkin paikka siis. En ole erityisen nopea saati tuottelias kutoja, mutta käsinkehrätyn langan kutominen on ihanaa, joten takki valmistui reilussa kuukaudessa, ihan huomaamatta.

Handspun cardigan

Varastostani ei löytynyt sopivia villoja raitoihin, mutta juuri oikean sävyistä vihreää bfl:ää löytyi onneksi ystävän varastoista (kiitos J!). Napit ovat tammea, ostin ne joulun alla Tallinnasta. Jos nyt jotain tästä neuleesta muuttaisin, niin napinlävet saisivat olla vähän lähempänä toisiaan – ehkä muistan sitten ensi kerralla. Tykkään kovasti tuosta kierretyin silmukoin kudotusta nappilistasta.

Handspun cardigan

Mitenkään tyylikäs tämä takki ei ole, vaan semmoinen, jonka voisi pukea päälleen kun käy nappaamassa postin laatikosta tai kurkkaamassa löytyisikö lähimetsästä mustikoita. Kerrostaloasukas kietaisee sen ylleen, kun piipahtaa lähikauppaan hakemaan kahvimaitoa.

---

Kiitokset vielä kaikille huivia kommentoineille! Kirjoitan ohjeen ylös, kunhan aloitan pääsen aloittamaan sinisen version.

12 kommenttia:

 1. Minusta tuo on ehdottomasti tyylikäs ja kaunis. Ja voi vitsit, että jaksan ihastella faktaa, että langatkin on käsinkehrätty. Huh. Hurja homma ja niin nätti lopputulos. Olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopsaan noita lankoja kehrää, kun vauhtiin pääsee:)

   Poista
 2. Ihana takki, pirtsakka ja lämpimän näköinen. Jäin lueskelemaan kaikkia vanhempiakin juttuja ja joudun ehdottomasti palaamaan takaisin. Kaikkea kaunista olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Hieno takki! Ja hauska kokonaisuus: raidoista tulee mieleen sellaiset ihanat, vanhat villaviltit, joita oli paljon käytössä hevostalleilla. (Ja tuo huomio siis kaikella kunnioituksella, ne viltitkin on mielestäni kauniita! :))

  VastaaPoista
 4. Kyllä on mukavan näköinen takki, juurikin kääriytymistakin oloinen! :)

  VastaaPoista
 5. Nämä kuvat nähtyäni tajusin, että just tuommoinen pitkä, harmaa-vihreä neule minulta puuttuukin! Todella ihana!

  VastaaPoista
 6. Kyllä se minusta on hyvin tyylikäs! Pituus on hyvä ja erittäin kiva raidoitus.

  VastaaPoista