maanantai 4. helmikuuta 2013

Puupalloja pannun alle

Wood beads 1

Aikoja sitten näin Ferm Livingin sivuilla kivan korkkipalloista tehdyn pannunalusen, johon ihastuin kovin. Pannunalunen muistui mieleen joululomalla, kun näin eräässä askartelupuodissa mahtavia isoja puupalloja. Kotiin palattuani löysin Pinterestin kautta kiinnostavan tuntuisen patinointimenetelmän, jota piti heti päästä kokeilemaan.

Wood beads 2

Ensin puupallot kastellaan tymäkällä mustalla teellä, ja annetaan kuivua. Seuraavaksi palloihin sivellään etikkaa, jossa on liotettu vuorokauden verran teräsvillaa. Simsalabim, pallot muuttuvat kauniin harmaiksi (älkää kysykö miksi). Piristykseksi värjäsin pari palloa punajuurella, kun olin niistä juuri ruokaa laittamassa. Lopuksi hankasin kaikkien pallojen pintaan huonekaluvahaa.

Woodbeads 3

Vedin pallojen läpi nahkanarua, ja tadaa! Pannunalusia!

Pannunalusia

Pannunalusia

8 kommenttia:

 1. Ihania! :) Teen samalla idealla alusia huovutetuista lankapalloista (joista on aiemmin jo väännetty kransseja ja joulukoristeita ja ja ja... ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva olis nähdä kuvia huopapalloversiosta:)

   Poista
  2. Laitan kuvia, kunhan saan valmiiksi asti. :)

   Poista
  3. Lupailin kuvia huopapallopannunalusista, mutta ovat työlistalla vielä. :) Lisäsin blogiini kuvan palloista toisenlaisessa käytössä - kranssi kyllä kävisi alusesta melkein tuollaisenaankin. :)

   http://kerroksia.blogspot.fi/

   Poista
 2. Ihania ja kauniit maanläheiset värit! Täytyypä tehdä tällaisia joskus. Nahkanarun sijasta voisi kokeilla myös tervanarua, siitä saisi ihanan tuoksun mukaan :).

  VastaaPoista