lauantai 11. tammikuuta 2014

Suunnitelmia ja hyviä aikomuksia

Näin tammikuun alussa on hyvä hetki luoda katsaus menneeseen, ja hiukan suunnitella alkanutta vuotta. Viime vuonna kudoin yhdeksän villatakkia/paitaa, kahdeksan myssyä, kolme huivia ja yhden kaulurin, kaksitoista paria sukkia, neljät kämmekkäät, yhdet lapaset, yhden torkkupeiton ja yhden lelun - yhteensä 38 neuletta. Aika hyvin! Kehrääminen jäi vähemmälle, viisi vyyhtiä muistaakseni sain valmiiksi - ei vain huvittanut kehrätä. Toivottavasti kehruuinto tekee paluun tänä vuonna.

Lankaa ostin tai sain n. 4,3 kg. Jonkun verran myin tai annoin pois, mutta kuka noita muistaa. Kudoin reilun kahdeksan kiloa lankaa, tarkemmin en jaksa laskea. Tänä vuonna yritän saada lankavarastoni hiukkasen kutistumaan, säilytystilaa kun on kovin niukasti.

Kalenteri

Viime vuonna julkaisin ihka ensimmäisen neuleohjeeni, olin mallina neulekirjassa ja mukana tekemässä aikas hienoa kalenteria (terveisiä vaan ullalaisille!). Keväällä osallistuin neuleretriittiin ja syksyllä Kuitupitoisiin kokoontumisajoihin, Neulojien yönä vietin pitkän illan lähilankakaupassa. Kivaa oli!

Neulojien yössä

Tänä vuonna aion ryhdistäytyä ja kutoa valmiiksi (tai purkaa pois) nurkissa pidempään pyörineet keskeneräiset neuleet. Vuoroaan odottavat ainakin kahdet kirjoneulelapaset, yksi huivi ja parikin villatakkia. Osallistun myös Ravelryn Mummot lumessa -ryhmän 14in2014-haasteeseen, ja aion tänä vuonna kutoa seuraavat 14 projektia: Hinagiku Hat, Altair, Yellow Submarine Hat, marsa alam, Funky grandpa, Maroo Mitts, Beira, Nightingale, Wildflower Cardigan, Bunty Mitts, Little Cable Knee Highs, Endpaper Mitts, October Leaves Fingerless Mitts ja Long walks. Osaan löytyvät langat omista varastoista, muutamaa varten pitää käydä lankakaupassa ostoksilla. Mukavaa päästä kokeilemaan uusia lankoja! Yhden haasteprojektin ehdin jo aloittaa, palmikkopolvisukat odottavat ensimmäisiä pohjelevennyksiä. Ohjetta en jaksa seurata, laiska kun olen, teen oman perussukkamallini, ja lisään takasauman kohdalle palmikon. Lanka on Lanitium ex Machinan sukkalankaa sävyssä Sterling.

Sukat

Piirustuspuolella jatkan Every Day Matters -haastetta (se on jäänyt huomiota vaille, on ollut muita kiireitä), ja aion myös piirtää joka päivä aiheen, joka lahjaksi saadusta seinäkalenterista paljastuu. Haastanpa tähän mukaan myös lahjan antajan - kynä käteen, Zeska! Tänä vuonna ryhdistäydyn, ja kokeilen uusia reseptejä, sillä viime vuonna sain lahjaksi monta kiinnostavaa keittokirjaa.

Keittokirjoja

Tänä vuonna aion myös vihdoin ommella valmiiksi pitkään (viime vuosituhannella aloitetun!) kesken olleen välikausitakin. Pari mekkoakin odottaa ompeluinnostusta, ja lapsille on paitakankaita odottamassa vino pino.

Mitä suunnitelmia sinulla on alkaneelle vuodelle?

4 kommenttia:

 1. Mielettömän paljon olet saanut viime vuonna aikaiseksi! Ja minä kun olin ylpeä siitä yhdestä villatakista, jonka sain aikaiseksi... Hahaha!

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, välillä tuntui etten saa ikinä valmiiksi yhtään mitään! Mutta eihän tämä mikään kilpailu ole, vaan harrastus - joskus vaan pääsee mopo vähän karkaamaan:)

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna minä yritän neuloa vähän enemmän muille kun omat villavaatekiintiöt on aika täynnä, heh. Ensin ajattelin että lähetän noita neulottuja sukkiani vaikka spr:n keräykseen mutta sitten kysäisin fb:ssä ystäviltäni että oisko villasukan tarvetta ja tuntui olevan. Lupasin neuloa viidelle ensimmäiselle tänä vuonna sukat. Yllättävän hauskaa on miettiä kullekin omannäköistä mallia :) Sitten aion tehdä loppuun ne kolme villatakkia, jotka kesken on. Ehkäpä aloitan pari uuttakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa onkin mainio tapa ilahduttaa ystäviä! Sulla on aina tosi kivoja sukkia:)

   Poista