keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Koristeltu harmaa

Uusi villatakki

Viime kesänä aloitin kertarytinällä monen monta villatakkia, ja niin ne vain pikku hiljaa valmistuvat, katsokaa vaikka!

Tämä neule onnistui paremmin kuin uskalsin toivoa - värit käyvät mainiosti yhteen (tuo sininen oikein hehkuu!) ja takki istuu hyvin.

Uusi villatakki

Harmaa lanka on Honkarinteen tilan suomenlampaan karitsan villasta kehrättyä, olen ostanut sitä useampana vuonna Tuomaan markkinoilta. Suloisen pehmeää, mutta samalla aika rustiikkista lankaa - oikein mukavaa kudottavaa. Hassua kyllä, eri vuosina ostetut vyyhdit ovat olleet tismalleen samaa sävyä, mikä tarkoittaneee sitä, että karitsatkin ovat olleet saman värisiä (tai ehkä tuo sävy on saatu sekoittamalla eri värisiä villoja?). Hehkuva sininen on Louhittaren luolan Louhitarta sävyssä Valaan laulu (tietenkin!), tummempi keltainen on samaa lankaa sävyssä Oliivi. Tumma indigonsininen on Riihivillalta, ihan vaalea keltainen on aikoja sitten käydyn kasvivärjäyskurssin tuloksia.

Kudoin takin ylhäältä alas ilman saumoja (tai no, onhan tuossa kyljissä nostetuin silmukoin tehdyt valesaumat), malli on vanha tuttu The Tailored Sweater Method, jota suosittelen lämpimästi. Kirjoneulekuviot sommittelin ruutupaperille tyyliin "oisko vaikka tämmönen kiva".

Uusi villatakki

Kirjoneuleen kutominen tasona oli järkyttävän hidasta. Parikymmentä vuotta sitten kudoin monta kirjoneulepaitaa paloina (ja vielä suorilla puikoilla, kun en muusta tiennyt), enkä pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä. Ehkä olin silloin nopeampi tai kärsivällisempi, ehkä aika kultaa muistot, ken tietää. Ihan heti en kyllä kirjoneuletta enää tasona aio kutoa, sen verran söi hermoja tuo alahelma. Lopputulos on onneksi vaivan arvoinen.

Uusi villatakki

Uusi villatakki

Ainoa harmituksen aihe on se, että tämä villatakki on sopiva vaate paukkupakkasille, eikä niitä ole tänä talvena juuri ollut. Ensi talvena sitten, toivottavasti silloin saadaan lunta ja pakkasta. Kuvista kiitos ihanalle Marjalle!

Uusi villatakki

15 kommenttia:

 1. kaunista ja värit sopivat hyvin!!

  VastaaPoista
 2. Taatusti vaivan arvoinen! Värejä myöten täydellinen.

  VastaaPoista
 3. Voi miten tajuttoman kaunis takki! Ja ihan mielettömän upeet värit!

  VastaaPoista
 4. ja siis onhan nuo kuviot sit tosi kivat!! Vaikken sinisen ystävä olekaan, niin sinulle se sopii, ja tuo on tosi kaunis neuletakki. Hieno!

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanan (ja mukavan!) näköinen takki! :)

  VastaaPoista
 6. Vautsivau! Tuohan käy näillä keleillä jo takin korvikkeesta, kyllä sille käyttöä on.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kannatti tehdä valmiiksi. Tämä oli aivan ihana myös livenä. :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten hieno! :) Varmaan käy tosiaan takistakin jo.

  VastaaPoista
 9. Upea neuletakki ja sopii sinulle! Kirjoneule on muutenkin haastavaa, saatika nyt tasona. Olet todella hienosti kyllä onnistunut :).

  VastaaPoista
 10. Aivan mielettömä, sanoisi minun jälkikasvu! Niin kaunis väreineen kaikkineen! Ja veljet, kirjoneuletta tasona.. *nostaa vilsaa* Lanka näyttää ja kuulostaa täydelliseltä. Rakastan juuri tuollaisia villaisan rouheita lankoja, jotka eivät kuitenkaan ole raapivan karkeita.

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kaikille! Ihan tässä punastuttaa:)

  VastaaPoista