maanantai 19. toukokuuta 2014

Raidallinen valas

Raidallinen valas -takki

On täällä sentään kudottu, vaikka muuten onkin ollut hiljaista! Joskus alkutalvesta näin useammankin kivan raitavillatakin Ravelryssä, mutta takkien ohje, Blue Sands, ei oikein napannut (siinä oli liikaa asioita yhdessä paketissa minun makuuni: raitoja, pintaneuletta ja vielä erimittaiset helmat, taskutkin jotenkin oudot). Raidat jäivät silti mieleen pyörimäään, ja kun lähilankakauppaan tuli houkuttelevaa uutuuslankaa, niin siitä se ajatus sitten lähti.

Raidallinen valas -takki

Perusvillatakki The Tailored Sweater Methodilla (jota suosittelen lämmöllä) sport-vahvuisesta Louhittaren Luolan Väinämöisestä, 2,75 mm puikoilla. Lankaa kului melko tarkkaan 650 gr, Valaan laulua (tietenkin!) yksi vyyhti, Hopeaa (tuo vaaleampi harmaa) kaksi ja Savua kolme ja puoli. Tykkäsin langasta, vaikka se pikkuisen halkeilikin kutoessa. Valmis neulepinta on siisti ja mukavan tuntuinen, eikä nypyistä ainakaan vielä näy merkkiäkään. Tykkään myös takin pienistä yksityiskohdista, nurjasta raidasta miehustan ja nappilistan välissä, taskunkäänteen nurjasta taitoksesta. Löysin vielä just sopivat napitkin!

Raidallinen valas -takki

Tästä tuli kyllä aika kiva! Takki istuu hyvin, ja ehti olla ahkerassa käytössä reilun viikon, ennen kuin kesä tuli kaupunkiin. Aluksi vähän arvelutti, että tuleeko liian levoton, kun on kolme väriä ja kontrastia ja... no, semmoisia yksiväristen neuleiden ystävän murheita.

Raidallinen valas -takki

12 kommenttia:

 1. Ooh! Upea. Mullakin Blue sandissa tökki se, että oli liikaa kaikkea kaikella, mutta tää on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun sisäinen graafikko aina ahdistuu, jos kaikkea on liikaa:)

   Poista
 2. Aivan ihana! Ehdin jo innostua että täällä on nyt se blue sand, joka itselläni on puikoilla, ja napillisena. Mutta eipä ollutkaan. Mutta eipä ollutkaan. Hyvät värit, harmaa ei ole koskaan levoton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on aina hyvä:) Melkein arvaan, että sun puikoilla on harmaa Blue Sands?

   Poista
  2. Ei kun ruskea - väriä siis riittämiin... Harmaa olisi ollut parempi. Väri- ja lankakateus iskee tätä sun takkisasi katsellessa :)

   Poista
 3. No taas teit hienon takin. Tuo alkaa tuo tailored -metodi kiinnostaa pikkuhiljaa kun täällä voi sillä tehtyjä neuleita käydä ihailemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TTS on loistava menetelmä, jos tykkää tehdä villatakkinsa ja -paitansa ylhäältä alas, ilman saumoja ja hyvin istuvina. Ilman muuta kannattaa kokeilla, Tuulia aina silloin tällöin pitää aiheesta kurssejakin. Yllytiyllyti;)

   Poista