lauantai 16. tammikuuta 2016

Lapsi on terve kun se leikkii...

Ensimmäinen

...eikä leikki pahaa tee aikuisellekaan. Lapsena kävin äidin mukana keramiikkakursseilla, ja tehtävänannosta riippumatta muovailin aina eläimiä. Viime syksynä satuin saamaan paikan keramiikkakurssilta, ja huomasin ettei mikään ole ratkaisevasti muuttunut. Ei hajuakaan mitä olisi opetussuunnitelman mukaan pitänyt tehdä, kun sain taas kiinni eläinten muovailusta. Ihan ensimmäisenä kyllä tein kiltisti kaulitsemalla kukkaruukun (voi tylsyyttä), mutta sen jälkeen... no, opettaja on antanut minun leikkiä rauhassa.

Keramiikkaa

Kukkaruukkuhaukotuksen jälkeen tein mäyrän, ja muistin mikä savitöissä kiehtoo. Tällaisten otusten tekeminen on ihan huisin hauskaa! Aloitan piirtämällä muutaman luonnoksen, koska ajattelen kynä kädessä, ja sen jälkeen hyökkään saven kimppuun ja aika nopeasti kaivan savesta esille haluamani muodon. Joskus jaksan seuraavalla kerralla viimeistellä työtäni, mutta useimmiten teen kerralla valmista ja jatkan seuraavaan aiheeseen.

Keramiikkaa

Mäyrässä pääsin kokeilemaan myös lasitteita, ja ne onnistuivat yli odotusten. Pohjalla on mustaa ja valkoista engobea ja harmaata savilietettä, kaiken päällä kirkas lasite, joka sävyttää mustan vähän siniseksi. Mäyrästä tuli niin kiva, että saatan joskus tehdä toisenkin.

Mäyrä

Aina ei tietenkään voi onnistua. Mäyrän jälkeen muovailin parasaurolophuksen, mutta hupsis, kuiva savi oli haurasta ja otukselta katkesivat jalat. Vähän kirpaisi, mutta näissä savihommissa ajattelen että tulee mitä on tullakseen. Keramiikka on siitä hauska laji, että vaikka miten tarkkaan suunnittelisi ja huolellisesti valmistelisi, on lopputulos aina yllätys (ainakin tämmöiselle innokkaalle harrastelijalle). Tuossa allaolevassa kuvassa näkyy, miltä saurus näytti heti valmistuttuaan, ja viikon päästä huolellisen rapsuttelun jälkeen.

Keramiikkaa

Niitä koipia ei pystynyt korjaamaan oikein millään, joten toverilla on nyt hauraat, washiteipatut takakoivet. Toisaalta, lasitteen värit toimivat juuri niinkuin toivoinkin (jos jotakuta kiinnostaa, niin alla on mustaa engobea, sen päällä vihertävä temmoku siveltimellä maalattuna, ja ihan päällimmäisenä turkoosi lasite). Kokeilen samaa yhdistelmää, kun keväämmällä yritän uudestaan muotoilla dinosaurusta (koska kyllähän ihmisellä pitää olla kirjahyllyssään keraaminen dinosaurus).

Keramiikkaa

Kärsinyt parasaurolophus

Dinosauruksen jälkeen päätin tehdä jääkarhun. Siitäkin tuli oikein kiva! Tässä on alla musta ja valkoinen engobe, päällä hauskasti vähän säröillyt kirkas lasite (oliskohan sitä tullut liian paksu kerros).

Keramiikkaa

Jatkoin sarjaa vielä ruskeakarhullakin, mutta se jäi hyllylle kuivumaan joululoman ajaksi. Ja koska sattui huvittamaan, karhusarjaan liittyy lähiviikkoina myös panda. Näistä kavereista kerron myöhemmin, kunhan valmistuvat. Keväämmällä kirjahyllyssä kokoontuu toivon mukaan karhutrio.

Kaverit

Aikuinenkin on terve kun se leikkii.

31 kommenttia:

 1. aivan ihania, kyllä olet taitava

  VastaaPoista
 2. voi luoja, toiset noin vain niin kuin leikkii savella. Ihania! tuo mäyrä on näistä miun mielestä ihanin.jään oottamaan lisäleikkien tuloksia.

  VastaaPoista
 3. Voi miten sympaattisia! Kaikki ovat kauniita, mutta jääkarhun silmät napittavat suoraan sydämeen, ja jesarilla korjailtu dino on yliveto juuri siksi.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa! Itselläni alkaa eka keramiikkakurssini ensi kuun alussa, en kestä miten jännää.

  VastaaPoista
 5. Olen niiiin kateellinen! Minäkin olen useamman kerran aloittanut keramiikkakurssin (pienen paikkakunnan etuja, kaikki mahtuvat mukaan) mutta kun en vain osaa toteuttaa sitä mitä sieluni silmillä näen savimöykyssä niin turhaudun ja kurssit jää kesken jo ennen joulua. Mutta onneksi voin katsella toisten töitä :) Mäyrä on söpöin!

  VastaaPoista
 6. Ihania! Nyt on vaarana että itkee tännekin savimuotoilu-kuume. Ja etenkin leikkimisen muodossa...

  VastaaPoista
 7. Jääkarhulle superiso peukku ;)

  VastaaPoista
 8. Oi miten kauniita, niin elävän näköisiä!

  VastaaPoista
 9. No huhhuh kuinka mahtavia! Etenkin tuo dinosaurus kyllä hivelee silmää. Itsekin aloitin keramiikkajutut viime syksynä ja se on kyllä aivan mahtavaa. Nimenomaan eläinten tekeminen.

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihania! Jään nyt oikein odottamaan millainen panda onkaan! :)

  VastaaPoista
 11. Miten kertakaikkisen ihania!

  (Onko mitään, mitä et osaisi?!)

  VastaaPoista
 12. Kiitokset kaikille kauniista sanoista! Jatkoa seuraa, kunhan muutaman viikon maltatte odottaa:)

  Ja Kottby, on vaikka mitä, mitä en osaa! Jätän vaan niistä kertomatta:)

  VastaaPoista
 13. Aiva ihania töitä! Suosikkini on mäyrä ja dinon lasitus on oikein onnistunut. Löysin sinut instagramista ja tulin seuraajaksi ja sitä kautta tänne.

  VastaaPoista
 14. Very nice blog, Thanks for sharing a great article.
  You are providing wonderful information, it is very useful to us.
  Keep posting like these informative articles.
  Thank you.

  From: Field Engineer

  For more information about: Subnetting

  VastaaPoista
 15. Happy to have my lover back after 3 months of breakup,

  How To Get Your Lover Back & Avoid breakup,

  Help That Really Work Fast,

  Contact him for Relationship/marital problem,

  Thanks to Robinsonbuckler11 @ gmail (.) com,,

  VastaaPoista

 16. "حليبكراميلمملح" is a delectable fusion of sweet and salty, where creamy caramel meets a hint of salt, creating a unique and irresistible flavor combination that tantalizes the taste buds.

  VastaaPoista
 17. RBS Heavy Machinery's profile exudes expertise and commitment to excellence in the demolition equipment realm. Their tailored solutions, focus on safety, and cutting-edge technology make them an industry leader. With the added advantage of being the exclusive representative of dust control Units in Edmonton RBS ensures top-notch quality, innovation, and efficiency in every demolition project."

  VastaaPoista
 18. A kid is healthy when it plays because play promotes physical activity, social interaction, and cognitive development. Through play, children exercise their bodies, build motor skills, and strengthen their immune systems. Moreover, play fosters creativity, problem-solving abilities, and emotional resilience, contributing to overall well-being and happiness. divorce law in virginia

  VastaaPoista
 19. “You are so entrancing! I figure I haven’t actually examined anything indistinct at this point.

  VastaaPoista
 20. Amazing how this article help me as a human being that’s help me a lot!

  VastaaPoista
 21. Presently I am discovered which I really need.

  VastaaPoista
 22. "Kudos to the author for tackling challenging concepts with ease. This blog is a testament to their expertise and commitment to intellectual rigor."
  Youtooz Discount Code

  VastaaPoista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. "Thank you for sharing such a well-researched and engaging blog. The author's expertise shines through, making it a compelling read."
  Midjourney Promo Code

  VastaaPoista
 25. Elevate your scent game with Perfumes in Pakistan by Future Style, curated by Nida Faysal. These fragrances blend the rich heritage of Pakistan with modern elegance, offering a unique olfactory experience. Indulge in sophistication with these captivating aromas that reflect the essence of luxury and refinement.

  VastaaPoista
 26. Your ceramic creations sound both whimsical and charming, adding a unique touch to any bookshelf or space. It's inspiring to see your creative journey unfold with each new project. Amidst your artistic endeavors, find moments of relaxation and rejuvenation at massage and spa Karachi DHA, where you can unwind and recharge amidst the joy of creation.

  VastaaPoista