sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Korjausliike

Hihat

En osaa käyttää lyhythihaisia neuleita. Luulin, että osaisin, mutta vaatekaappia siivotessani huomasin, että viime kesänä kutomani ihan kiva villatakki ei ole ollut käytössä kertaakaan. No, langan olin kutonut viimeistä metriä myöten, mutta onnekseni varastoista löytyi toisen värjärin koostumusta myöten lähes identtistä lankaa (aika hassu yhteensattuma, sillä molemmat langat ovat väriltään ihan muuta kuin mitä kaupan kuvan perusteella odotin saavani - minulla olisi muutama painavahko mielipide aiheesta lankojen kuvaus ja photoshopin käyttö, mutta jääköön toiseen kertaan).

Hihat

Purin resorit, ja kudoin purkulangan raidoittaen uuden langan kanssa hihaksi. Aika täydestä menee, vaihtumiskohdan toki löytää jos tietää mistä etsiä, mutta en usko että kukaan muu kiinnittää tuohon mitään huomiota. Takki on ollut päällä jo useamman kerran, kesäsäät kun nyt ovat mitä ovat.

Hihat

Sinisen mekon ompelin aiemmin keväällä, se on ollut ahkerassa käytössä. Malli on sama kuin viime syksynä ompelemassani vakosamettimekossa, kangas on farkkuhenkistä puuvillaa Eurokankaasta. Seuraavaan mekkoon on jo kangas valmiina, mutta jospa yrittäisin edes hiukan varioida mallia, kolme samanmallista kolttua on ehkä kuitenkin liioittelua. Ehkä.

Uusi mekko

6 kommenttia:

 1. Kaunis takki ja väri, eikä eroa kyllä kuvissa huomaa! Mulla on sama juttu, puolihihaiset takit eivät päädy käyttöön, vaikka kivannäköisiä ovatkin. Ranteet palelevat usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavaan vilatakkiin teen suoraan tarpeeksi pitkät hihat, palelevat ranteet minullakin:)

   Poista
 2. Aivan mahtavan kivat kengät sinulla tuossa viimeisessä kuvassa, mistähän päin maailmaa ne on hankittu? Olen jo pitkään haaveillut tuontyyppisistä "maijapoppaskengistä", eikä ole vastaan tullut sopivia.

  Hienot on neuleet myös!

  -Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleksanterinkadun Ziosta ostin muutama vuosi sitten, merkki on espanjalainen Wonders. Mukavat kengät, suosittelen!

   Poista