sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Harmaita

Mekko ja villatakki

Viimeistely, se on joskus työvaiheista hitain. Sain itse takin kudottua jo ennen joulua, mutta nappien ompelu vei sitten pari kuukautta. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Malli on Tailored Sweater Method (taas), lanka The Uncommon Threadin merino sportia.

Aloitin villatakin Magnolia cardiganin ohjeella, mutta aika pian totesin, ettei 80-luvusta ole kulunut tarpeeksi aikaa, jotta voisin käyttää pudotettua hartialinjaa vaatteissani (muotitraumoja, kai näitä on muillakin?).

Mekko ja villatakki

Ihan mukava perustakki tästä tuli, käy melkein kaikkien vaatteiden kanssa. Vähän pidempi se olisi saanut olla, mutta lanka otti ja loppui kesken (eikä riittänytkään, mutta onneksi sain kaverilta jämiä, kiitos H!) Robottinapit pääsivät taas käyttöön, alkuperäisen takin kun olen jo aikoja sitten uusiokäyttänyt.

Mekko ja villatakki

Mekkokin on omaa tuotantoa, mutta nyt en ole ihan varma että tuliko hitti vai huti. Sammalpolku-kangas on ihanan pehmeää ja kuvio on hauska mutta... En oikein osaa käyttää kuviollisia vaatteita. Ja näyttääkö se nyt kuitenkin yöpaidalta? Saa nähdä kuinka mekolle käy, ehkä siedätän itseäni kuviokankaisiin käyttämällä tätä kotona.

Mekko ja villatakki

Ei kai kukaan kuvittele, että meillä voisi kuvia ottaa ilman karvaista avustajaa?

Mekko ja villatakki

8 kommenttia:

 1. neuletakki ja mekko näyttävät ihan täydellisiltä yhdessä!

  VastaaPoista
 2. Kaunis perustakki. Ehdin jo kiinnittää huomiota mekkoon ennenkuin otit sen puheeksi, kun tunnistin kuosin. Se on kaunis, ja käy minusta aikuistenkin vaatteeseen tosi hyvin, mitä olen toteutuksia nähnyt. Tuo kuosi on niin kevyt ja "pitsinen" että toimii. Ei näytä yöpaidalta. Mutta mä myös hieman vierastan kuviollista, joten ymmärrän tunteen. Toisten silmään näyttää hyvältä, vaikka itseä mietityttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa päässähän ne estot istuvat:) Veikkaan, että mekko pääsee käyttöön, kunhan säät vähän lämpiävät, nyt se tuntuu vielä vähän liian kesäiseltä.

   Poista
 3. Mainio yhdistelmä nämä takki ja mekko, molemmat ihania! Eikä miusta kyllä näytä yöpaidalta, vaikka mielellään tuota kuosia käyttäisi vaikka vuorokaudet läpeensä...

  VastaaPoista
 4. Kyllä mie jo katsoin, että nyt se on repäissyt kun on ihan kuviollinen mekko päällä! :D Mutta hyvältä näyttää ja väri on onneksi turvallinen. Eikä näytä yhtään yöpaidalta! Neuletakki on ihana ja samoja lasketun olkalinjan traumoja on täälläkin.

  VastaaPoista